Expoplu

Exposities

Expoplu Engage: Departures

21.11.2020 - 13.12.2020
Claude Nassar, Golshan Azadokht, Ada M. Patterson, Annabelle Binnerts
Als we proberen onze huidige tijd te beschrijven zal het woord crisis op het puntje van tong van meeste liggen. Er is een crisis op het gebied van klimaat, gezondheid, economie, gelijkheid, racisme, democratie, en zo gaat het lijstje nog wel even door. Het roept de vraag op: hoe zijn wij hier beland?

Modern-day Griots and tapped train conversations

25.09.2020 - 18.10.2020
Ayo, Kateřina Gabriel Konarovská
Sinds de mens toegang heeft tot vuur en men de tijd en de mogelijkheid heeft om elkaar verhalen te vertellen rondom het kampvuur, is het vertellen, delen en verzamelen van verhalen een intrinsiek onderdeel van cultuur. Toen religie een prominentere rol kreeg, werd het vertellen van verhalen nóg belangrijker. Het is een manier om spirituele ervaringen met elkaar te delen door - vaak mystieke - verhalen te vertellen.

Big Draw Nijmegen

10.09.2020 - 13.09.2020
Krista Burger, Mirka Farabegoli
Big Draw Nijmegen is te gast bij Expoplu. Zie voor meer informatie https://www.thebigdrawnijmegen.nl/

EXPOPLU EXCHANGE: WHO'S TO BLAME?

24.08.2020 - 28.08.2020
Koen Kievits, Kurina Sohn, Oscar Ekkelboom, Renee van Oploo en Stan Gonera
In 2020 is Expoplu gestart met een nieuw pilot programma, Expoplu Exchange. In dit talent-ontwikkelingstraject biedt Expoplu tijd, ruimte en de middelen aan een geselecteerde groep kunstenaars, schrijvers, curatoren, wetenschappers om hun praktijk verder te ontwikkelen in een collectief verband. WHO'S TO BLAME? is de publieke presentatie van de eerste pilot groep, over het klimaat, het Antropoceen, en het welzijn van de aarde.