Expoplu

Exposities

Modern-day Griots and tapped train conversations

25.09.2020 - 18.10.2020
Ayo, Kateřina Gabriel Konarovská
Sinds de mens toegang heeft tot vuur en men de tijd en de mogelijkheid heeft om elkaar verhalen te vertellen rondom het kampvuur, is het vertellen, delen en verzamelen van verhalen een intrinsiek onderdeel van cultuur. Toen religie een prominentere rol kreeg, werd het vertellen van verhalen nóg belangrijker. Het is een manier om spirituele ervaringen met elkaar te delen door - vaak mystieke - verhalen te vertellen.

Big Draw Nijmegen

10.09.2020 - 13.09.2020
Krista Burger, Mirka Farabegoli
Big Draw Nijmegen is te gast bij Expoplu. Zie voor meer informatie https://www.thebigdrawnijmegen.nl/

EXPOPLU EXCHANGE: WHO'S TO BLAME?

24.08.2020 - 28.08.2020
Koen Kievits, Kurina Sohn, Oscar Ekkelboom, Renee van Oploo en Stan Gonera
In 2020 is Expoplu gestart met een nieuw pilot programma, Expoplu Exchange. In dit talent-ontwikkelingstraject biedt Expoplu tijd, ruimte en de middelen aan een geselecteerde groep kunstenaars, schrijvers, curatoren, wetenschappers om hun praktijk verder te ontwikkelen in een collectief verband. WHO'S TO BLAME? is de publieke presentatie van de eerste pilot groep, over het klimaat, het Antropoceen, en het welzijn van de aarde.

Expoplu Experiment: Through the Gate, darkly

10.07.2020 - 09.08.2020
Joeri Woudstra & Audrey Large
Expoplu Experiment: Through the Gate, darkly is een duo-expositie met twee jonge talenten die de expositieruimte van Expoplu in een korte werkperiode transformeerden in een sprankelend, levendig atelier. Een experiment waarin ontmoeting, samenwerking en uitwisseling van elkaars materiaal en werkwijze centraal staan. Vanwege het onvermogen om elkaar fysiek te ontmoeten door COVID-19 zijn kunstenaars Joeri Woudstra en Audrey Large de dialoog aangegaan in een digitale omgeving. Voor deze editie van Expoplu Experiment krijgen Woudstra en Large de vrije hand om binnen de muren van zowel een fysieke tentoonstellingsruimte een nieuw (gezamenlijk) werk te creëren, als in een gedigitaliseerde ruimte van Expoplu. Through the Gate, darkly is te zien van 10 juli tot en met 9 augustus 2020 in Nijmegen.