Expoplu

Exposities

Big Draw Nijmegen

10.09.2020 - 13.09.2020
Krista Burger, Mirka Farabegoli
Big Draw Nijmegen is te gast bij Expoplu. Zie voor meer informatie https://www.thebigdrawnijmegen.nl/

EXPOPLU EXCHANGE: WHO'S TO BLAME?

24.08.2020 - 28.08.2020
Koen Kievits, Kurina Sohn, Oscar Ekkelboom, Renee van Oploo en Stan Gonera
In 2020 is Expoplu gestart met een nieuw pilot programma, Expoplu Exchange. In dit talent-ontwikkelingstraject biedt Expoplu tijd, ruimte en de middelen aan een geselecteerde groep kunstenaars, schrijvers, curatoren, wetenschappers om hun praktijk verder te ontwikkelen in een collectief verband. WHO'S TO BLAME? is de publieke presentatie van de eerste pilot groep, over het klimaat, het Antropoceen, en het welzijn van de aarde.

Expoplu Experiment: Through the Gate, darkly

10.07.2020 - 09.08.2020
Joeri Woudstra & Audrey Large
Expoplu Experiment: Through the Gate, darkly is een duo-expositie met twee jonge talenten die de expositieruimte van Expoplu in een korte werkperiode transformeerden in een sprankelend, levendig atelier. Een experiment waarin ontmoeting, samenwerking en uitwisseling van elkaars materiaal en werkwijze centraal staan. Vanwege het onvermogen om elkaar fysiek te ontmoeten door COVID-19 zijn kunstenaars Joeri Woudstra en Audrey Large de dialoog aangegaan in een digitale omgeving. Voor deze editie van Expoplu Experiment krijgen Woudstra en Large de vrije hand om binnen de muren van zowel een fysieke tentoonstellingsruimte een nieuw (gezamenlijk) werk te creëren, als in een gedigitaliseerde ruimte van Expoplu. Through the Gate, darkly is te zien van 10 juli tot en met 9 augustus 2020 in Nijmegen.

IN BELIEF IS POWER

03.07.2020 - 26.07.2020
Jonathan van Doornum, Hannah Dawn Henderson, Fiona Lutjenhuis & Hristina Tasheva
In de poging om een beter begrip te krijgen van de krachten die onze samenleving vormen tot wie zij is, kan de rol van geloof als mechanisme of geloof als een middel gezien worden als een maker en breker van werelden. ‘In Belief is Power’ engageert zich tot vragen rondom geloof als gegeven. De tentoonstelling richt zich niet uitsluitend op geloof in termen van religie, maar stelt het idee van geloof als middel centraal; geloof als sociale tool met een transformatieve potentie. In de tentoonstelling worden kunstwerken getoond die geloof in uiteenlopende contexten agenderen, zoals nationalisme, politiek, religie, spiritualisme en hoop. De titel is gebaseerd op het project ‘In Belief is Power’ van Hristina Tasheva.