Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Expoplu Engage: A Collective Act

Met bijdragen van: Derde Wal, Expoplu, EXTRAPOOL, Galerie Bart, RUIS & WHITE SUIT PROJECTIONS

  • 23.02.2018 – 18.03.2018

Opening: 23.02.2018 / 20:00 – 23:00

EXTRAPOOL Pim Steinmann, Griet Menschaert
Expoplu – Roman Ronny Rozenberg
Derde Wal Rosalie van Oorschot
Galerie Bart Isabelle Wenzel
RUIS Mireille Tap
WHITE SUIT PROJECTIONS Danielle Liebeskind

 

Over A Collective Act

A Collective Act is een collectieve tentoonstelling waarin solidariteit en het tonen van een divers en rijk kunstveld centraal staat. In A Collective Act dient het format van een tentoonstelling niet als doel, maar als middel om een aantal aan Expoplu verwante hedendaagse kunstorganisaties uit Nijmegen bij elkaar te brengen.

 

Voor de tentoonstelling selecteren zes hedendaagse kunst partijen uit Nijmegen één of meerdere kunstenaars die het karakter en waarde van de deelnemende organisaties representeren. Zodoende wordt de diversiteit en waarde van deze hedendaagse kunstinitiatieven zichtbaar. Tegelijkertijd ontstaat er ook een tentoonstelling die bestaat uit verschillende kunstvormen, diverse stemmen en een van elkaar afwijkende esthetiek.

 

Tot slot zal er ook een publiekelijk evenement plaatsvinden in samenwerking met Platform BK, getiteld ‘Op zoek naar een eerlijke kunstecologie’. De volgende vragen zullen centraal staan: wat is er nodig voor een gezonde kunstecologie? Hoe kunnen wij, na jaren van bezuinigingen, bouwen aan een nieuwe kunstklimaat? En welke tools kunnen kunstzinnige organisaties en artistieke beoefenaars helpen om een eerlijke, solidaire, transparante en diverse kunstecologie tot stand te brengen? Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie over dit evenement!

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 t/m 17:00 uur (gedurende tentoonstellingen)

Made possible by: