Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Expoplu Invites: Apprentice Master Project

Master: Danielle Lemaire. Apprentices: Henna Nerg, Brais Romero Fernández, Kayleigh Smesters & Ana Pérez Valdés.

  • 24.05.2018 – 10.06.2018

Opening 24.05.2018 / 20:00 – 23:00

Over het Apprentice Master Project

In 2018 zal Expoplu een editie van het Apprentice Master project hosten. Dit is in samenwerking met Kunstpodium T en vele academies uit Europa. De ‘Master’ zal Danielle Lemaire zijn, en de ‘Apprentices’ zijn Henna Nerg, Brais Romero Fernández, Kayleigh Smesters & Ana Pérez Valdés.

Het Apprentice Master project ondersteunt en motiveert net afgestudeerde kunstenaars bij de start van hun professionele carrière. De geselecteerde talenten kunnen niet meer terugvallen op de begeleiding van de academie. Tijdens dit project worden ze door ondersteund door gerenommeerde kunstenaars, bij het verkennen van hun professionele mogelijkheden.

In het laatste studiejaar selecteert Kunstpodium T samen met de aangesloten kunstacademies jonge veelbelovende kunsttalenten. Zij worden gekoppeld aan een ervaren kunstenaar die zich al bewezen heeft. Samen met deze master gaan de apprentices het gesprek aan over hun visie op kunst en alle facetten van het kunstenaarsvak. Het resultaat van dit traject is een groepsexpositie op een van de aangesloten locaties. In 2017-2018 worden op deze wijze ongeveer 55 apprentices gekoppeld aan 15 masters. Aan het eind van het seizoen nomineert een deskundige Brabantse vakjury de beste kandidaten voor de begeerde Jan Naaijkensprijs.

De apprentices krijgen alle mogelijkheid om te experimenteren, te leren en uit te proberen. Nieuwe media worden verkend, zoals installaties, video en digitaal werk. Soms alleen, soms samen met andere apprentices. Kunstpodium T biedt ze met dit project een plek voor onderzoek en experiment, waar nieuwe wegen worden ingeslagen, waar nieuwe banden ontstaan en waar nieuwe ideeën worden gematerialiseerd.

In de afgelopen tien jaargangen is een organisch netwerk ontstaan van deelnemers, masters en partners. Een netwerk dat zorgt voor kennisuitwisseling en kruisbestuiving. De jonge talenten komen terecht in een inspirerende internationale omgeving, die de basis is voor hun professionele carrière.

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 12:00 t/m 17:00 uur

Made possible by: