Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Jellie Brouwer praat met Dedden en Keizer

Het kunstenaarsduo Dedden en Keizer, ook bekend onder de naam SpaceCowboys, maakt beeldhouwwerken. Veel van hun werken zijn gemaakt voor een specifieke plek in de openbare ruimte, zoals een verkeersrotonde, de entree van een zwembad of een rustpunt in de binnenstad.

In een heldere beeldtaal met strakke belijning creëeren zij eigentijdse, mythologische figuren die veelal verwijzen naar de historie van een plek, of naar de functie van een gebouw of locatie. ‘Takkelingen’ (bij een basisschool in Assen) zijn bijvoorbeeld figuren waarin kinderlichamen samensmelten met die van jonge vogels, ‘Visman’ (op de kademuur in Deventer) is een beeld met een mannelijk lichaam een kraag van zaadlobben en een vissenhoofd, ‘Jive Baby’ (bij het zwembad in Mijdrecht) is een zwemmende baby met een vriendelijk lachende eendensnavel.

In het kader van het KCG project KUNSTwerkt realiseerden de SpaceCowboys een werk bij de entree van Burgers Zoo dat op 10 april is onthuld. Verder is er op het moment werk van hen te zien bij Museum Bronbeek in Arnhem

Emotie en beleving zijn belangrijke waarden in het werk. Sommige werken spelen vrij eenduidig in op een ‘feel good’ beleving van de kijker, terwijl andere werken juist een verontrusting veroorzaken omdat ze tegenstrijdige emoties oproepen. Een serie kleinere sculpturen ‘Toys to die for’, waarin speelplezier en wapengebruik samenkomen is hier een mooi voorbeeld van.

De organische vormen van hun onderwerpen worden vaak vereenvoudigd, soms tot op het cartooneske af. Dit maakt het werk aantrekkelijk en toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden, zonder plat te worden. De materiaalkeuze en -behandeling verlenen de sculpturen veeleer een poëtisch karakter.

Donderdag 18 april 2013
Tijdstip: 20.00 uur – 21.00 uur | zaal open 19.30 uur.
Entree: 5 euro.

www.artics.nl

Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u hier klikken om te reserveren.

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 t/m 17:00 uur (gedurende tentoonstellingen)

Made possible by: