Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Nijmeegse Kunstnacht 2018

Expoplu X RUIS X Singular-Art @ Expoplu.

  • 22.09.2018 / 20.30 – 01.00

De tentoonstelling loopt van 22.09.2018 – 14.10.2018

Geïnteresseerd in hedendaagse kunst? Kom dan tijdens de Nijmeegse Kunstnacht naar Expoplu. Hier zal namelijk werk te zien zijn van drie spraakmakende kunstenaars. Ieder van de organiserende kunstinitiatieven presenteert werk van één kunstenaar. Zo presenteert Expoplu werk van Caz Egelie, Babs Bleeker laat werk zien namens RUIS en Singular-Art toont werk van Doina Kraal. Kom naar Expoplu voor een portie cutting-edge hedendaagse kunst, onder het genot van een drankje en muziek! De tentoonstelling blijft na de Kunstnacht nog tot en met 14 oktober te zien.

Tijdens de Kunstnacht vindt om 21.00 een performance plaats van Doina Kraal. Performances van Caz Egelie zullen op willekeurige momenten gedurende de avond plaatsvinden.

Caz Egelie (1994) maakt sculpturen, installaties, performances en video’s. Hij combineert hierbij verschillende technieken, waarbij digitale media zoals 3D printen en -scannen hand in hand gaan met zang, dans en zelfgemaakte kostuums. Zijn werk is een reflectie op de kunstwereld en kunstgeschiedenis, maar dit resulteert, verrassend genoeg, niet altijd in een kritisch standpunt. In plaats daarvan laat zijn werk speelse alternatieven zien waarin karakters als bizarre curatoren en clownachtige wezens in kleurrijke kostuums samenwerken om een nieuwe manier van kijken naar kunstwerken te creëren.

Babs Bleeker (1992) woont en werkt in Utrecht, tijdens de Kunstnacht keert ze terug naar de stad waar haar roots liggen: Nijmegen. In haar werk wordt de digitale beeldcultuur op analoge wijze weergegeven. Het resulteert in abstracte schilderwerken waarin diverse technieken verwerkt zijn. Haar werken zijn contrastrijk en vertonen een bijna schaamteloos gebruik van effect en decoratie.

Doina Kraal (1980) studeerde in 2002 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens behaalde ze haar master Fine Art aan Central Saint Martins College of Art, Londen. Haar werk is onder andere te zien geweest in de Point Blank Gallery in Johannesburg, Times Square Gallery in New York, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en FOAM in Amsterdam. Middels installatiewerken en performances probeert ze op interactieve wijze haar publiek te overtuigen van de baten van veelzijdigheid. Haar werk is een pleidooi voor het manusje van alles. Ze draagt zelf een flink gevulde rugzak met zich mee, vol wetenschappelijk onderzoek en impressies van alle uithoeken van de planeet. Van Chinese straatmuzikanten en Braziliaanse suiker tot moleculaire symmetrie en neurologisch onderzoek. Zo nu en dan pakt ze deze rugzak uit en vertelt ze over de wereld als Wunderkammer.

Koop kaarten voor de Kunstnacht via www.nijmeegsekunstnacht.nl

www.cazegelie.com

www.babsbleeker.nl

www.doinakraal.com

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 t/m 17:00 uur (gedurende tentoonstellingen)

Made possible by: