FIXATION – Ronald de Ceuster

Beeld & Regie: Ronald de Ceuster. Performance: Petra Dictus & Arianne Koeleman. Muziek: Diederik de Ceuster. Tekst zal worden geschreven door Lieke Göbbels.

  • 30.03.2018 / 16:30 – 19:30

Op vrijdag 30 maart presenteert beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster in Expoplu zijn performance FIXATION.

Deze performance is een vervolg op de performances TURNING en STILL en is een coproductie met Kunstenlab. De performers Petra Dictus en Arianne Koeleman laten, op muziek van Diederik de Ceuster en teksten van beeldend kunstenaar Lieke Göbbels, een reeks associatieve beelden van hunkering en pijn zien in een installatie van purfoam, vormgegeven door Ronald de Ceuster.

Samen met de muziek van ruisklanken en echo’s van verstilde gitaren wordt er een grillig universum gecreëerd waarin angst en troost samenkomen.

Aanleiding van FIXATION zijn de teksten van Lieke Göbbels waarin Ronald de Ceuster het gevoel van verlies herkende. Beiden hebben een dochter verloren. Göbbels’ teksten geven herinneringen vol heimwee weer van het leven van een klein meisje en haar moeder, gezien vanuit het kind dat troost en plezier zoekt bij grote hond K, popje A, Lammetje O…

Productie en publiciteit is in handen van Anne Hoekstra.

Vrijdag 30 maart, 16.30-19.30 uur

Inleiding over de performance

Uitvoering performance

Diner met tafelgesprek o.l.v. Hélène Meijer

 

Er wordt samengewerkt met twee partijen in de Paraplufabriek: een drankje vooraf wordt verzorgd door Delicia, en het diner door El Yasmin.

http://delicia-shop.nl/

https://el-yasmine.nl/inspired-living/veggiegalore/

 

Kaarten voor de performance zijn uitsluitend verkrijgbaar via: www.yourticketprovider.nl

Kijk voor de speellijst en meer informatie: www.ronalddeceuster.nl, productie@ronalddeceuster.nl

Bekijk het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/889815624532353/

 

 

Expoplu Engage: A Collective Act

Met bijdragen van: Derde Wal, Expoplu, EXTRAPOOL, Galerie Bart, RUIS & WHITE SUIT PROJECTIONS

  • 23.02.2018 – 18.03.2018

Opening: 23.02.2018 / 20:00 – 23:00

EXTRAPOOL Pim Steinmann, Griet Menschaert
Expoplu – Roman Ronny Rozenberg
Derde Wal Rosalie van Oorschot
Galerie Bart Isabelle Wenzel
RUIS Mireille Tap
WHITE SUIT PROJECTIONS Danielle Liebeskind

 

Over A Collective Act

A Collective Act is een collectieve tentoonstelling waarin solidariteit en het tonen van een divers en rijk kunstveld centraal staat. In A Collective Act dient het format van een tentoonstelling niet als doel, maar als middel om een aantal aan Expoplu verwante hedendaagse kunstorganisaties uit Nijmegen bij elkaar te brengen.

 

Voor de tentoonstelling selecteren zes hedendaagse kunst partijen uit Nijmegen één of meerdere kunstenaars die het karakter en waarde van de deelnemende organisaties representeren. Zodoende wordt de diversiteit en waarde van deze hedendaagse kunstinitiatieven zichtbaar. Tegelijkertijd ontstaat er ook een tentoonstelling die bestaat uit verschillende kunstvormen, diverse stemmen en een van elkaar afwijkende esthetiek.

 

Tot slot zal er ook een publiekelijk evenement plaatsvinden in samenwerking met Platform BK, getiteld ‘Op zoek naar een eerlijke kunstecologie’. De volgende vragen zullen centraal staan: wat is er nodig voor een gezonde kunstecologie? Hoe kunnen wij, na jaren van bezuinigingen, bouwen aan een nieuwe kunstklimaat? En welke tools kunnen kunstzinnige organisaties en artistieke beoefenaars helpen om een eerlijke, solidaire, transparante en diverse kunstecologie tot stand te brengen? Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie over dit evenement!

Not For Profit Art Party @ Roodkapje, Rotterdam

Gehost door: Roodkapje Rotterdam, WORM Rotterdam, Tetem, EXTRAPOOL, Expoplu, Stichting VHDG & NieuweVide. Met o.a.: Mylan Hoezen, Joey Schrauwen, Viktor Metske, Kiki Bonanza, S x m b r a w/ Carina Fernandes, Domenique Himmelsbach de Vries, Frank en Michiel.

  • 09.02.2018 / 20:00 – 04:00

Over N.F.P.A.P.

Tijdens de Art Rotterdam week neemt een groep Nederlandse kunstorganisaties een nieuwe afslag. Op vrijdag 9 februari hosten ze gezamenlijk de Not For Profit Art Party op een steenworp afstand van het Rotterdam Centraal Station. Tijdens de Not For Profit Art Party worden de bezoekers ondergedompeld in een avond vol performances, installaties, kunstwerken, muziek, en een oneindigheid aan multidisciplinaire kruisbestuivingen.

De habitat van presentatie instellingen ligt vaak buiten het voetlicht van de de kunstwereld zoals die algemeen bekend staat. Dat houdt in dat er geen centraal punt is, maar dat er sprake is van informele ruimtes waar kunstenaars experimenteren, samenwerken en groeien. Organisaties waar nieuwe, onbekende en zinderende kunstwerken ontstaan en waar kunstenaars opstaan, spontane feestjes uitbreken en informele netwerken worden gevormd. Offstage is er een omgeving waar experiment en nieuwe vormen worden gestimuleerd, of ze nu slagen of niet.

In deze ongecontroleerde omgeving hosten we de Not For Profit Art Party: A nightly underground hang-out where artists create, happenings happen, presentations are presented & collaborators collaborate to put the art back in party.

 

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 13:00 t/m 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 13:00 t/m 17:00 uur

Made possible by: