Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Contact

Openingstijden*
Donderdag: 12:00 – 17:00
Vrijdag: 12:00 – 17:00
Zaterdag: 12:00 – 17:00
Zondag: 12:00 – 17:00
*Expoplu is alleen geopend gedurende tentoonstellingen

Stichting Expoplu
Van Oldenbarneveltstraat 63-A
6512AT Nijmegen
Info@expoplu.nl

Contactgegevens

Programma en Artistieke Leiding
Youri Appelo
Youri@expoplu.nl
06-43546837

Educatie
Angela Vissers
Angela@expoplu.nl
06-48274506

PR/Communicatie
Anita Waltman
Anita@expoplu.nl
06-45110676

Financiën
Angela Theunissen
Financien@expoplu.nl

Bestuurszaken
Jan-Wieger van den Berg
Janwieger@expoplu.nl
06-19222983

Bestuur

Bas Muhren

Bas is Penningmeester sinds 2008 en als bestuurslid betrokken bij de programmering. Daarnaast werkt hij als wetenschappelijk medewerker in het Kröller-Müller Museum en is hij voorzitter van Stichting Kunstvat, de organiserende partij achter de Nijmeegse Kunstnacht.

Gerard Koek

Gerard is algemeen lid het bestuur. Hij is beeldend kunstenaar en tevens docent aan kunstacademie St.Joost Breda/Den Bosch.

Jan-Wieger van den Berg

Jan-Wieger is voorzitter van Stichting Expoplu en al jaren betrokken bij het reilen en zeilen van dit kunstplatform. Naast dit voorzitterschap stelt hij het programma samen van het Besiendershuis in Nijmegen, organiseert tentoonstellingen en is ontwerper van boeken, vinyl en affiches.

Niek Audenaerd

Niek is secretaris van het bestuur en sinds 2016 betrokken bij de programmering en PR van Expoplu. In 2011 was Niek een belangrijk lid van de denktank die de succesvolle tentoonstellingreeks ‘Plaats Delict’ organiseerde bij Expoplu. Daarnaast is Niek beeldend kunstenaar.

Team

Angela Theunissen

Angela Theunissen had van 2001 t/m 2012 een full time baan bij Expoplu, de laatste acht jaar functioneerde zij als zakelijk coördinator. Momenteel draagt zij zorg voor het financieel beheer van Expoplu.

Angela Vissers

Angela is de educatieve medewerker van Expoplu. Vijf jaar geleden begon ze bij kunstpodium Expoplu en ontwikkelde daar de afdeling educatie. Ze brengt haar passie voor kunst over op kinderen met educatieve en eigenzinnige rondleidingen en workshops. Daarnaast bouwt en experimenteert ze met schaduwtheaters en schaduwinstallaties en werkt ze als cultuurcoördinator en mede organisator van The Big Draw Nijmegen.

Anita Waltman

Sinds eind 2013 werkt Anita Waltman aan diverse projecten. Dit jaar voor het kunstpodium voornamelijk communicatie/PR. Zij is de organisator van het tekenfestival The Big Draw Nijmegen en van de Stadstekenaar Nijmegen. Daarnaast is Anita kunstenaar en oprichter van stichting Stiksoep die zich met kunst en educatie inzet tegen de ‘plastic soup’. In 2018 organiseert zij ook de Sustainable Fashion week en Green/Blue festival voor European Green Capital.

Bastiaan Kuijt

Bastiaan Kuijt is sinds begin 2017 de grafisch vormgever van Expoplu. Hij is al jaren betrokken bij het landschap van de Beeldende Kunst in Arnhem en omstreken. In Arnhem heeft hij zijn grafische studio (Studio Questionmark), ook is hij initiatiefnemer van kunstplatform Luchtkasteel. De portfolio van Studio Questionmark bestaat voornamelijk uit werk voor Beeldend Kunstenaars en kunstinitiatieven.

Fenne Saedt

Fenne Saedt is curator en rechterhand van artistiek directeur Youri Appelo. Daarnaast werkt ze als redacteur voor hedendaags kunsttijdschrift mister Motley, geeft ze schrijfles aan ArtEZ en is ze freelance schrijver, programmamaker en curator.

Jade Kerste

Jade Kerste is de assistent-curator van Expoplu en houdt zich bezig met de PR. Het verbinden van kunst en publiek is haar missie. Daarnaast werkt zij bij Galerie Marzee en bij haar eigen bedrijf Jade Kerste Art Mediation.

Youri David Appelo

Youri David Appelo (1991, Leeuwarden) is curator, kunstbemiddelaar en onderzoeker. In de afgelopen jaren heeft hij werkzaamheden verricht voor o.a. Kunstpodium T (Tilburg), Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag), Rijksakademie voor Beeldende Kunsten (Amsterdam), Platform BK (Amsterdam) en Sonsbeek ’16: transACTION (Arnhem). Momenteel werkt hij als artistieke leiding en curator bij Expoplu (Nijmegen) is hij lid van de programmeringscommissie van VHDG (Leeuwarden).

Adres Expoplu:
Van Oldenbarneveltstraat 63‑A, 6512 AT Nijmegen

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 12:00 t/m 17:00 uur

Made possible by: